GM Volt Forum banner
1 - 20 of 32 Posts

·
Registered
Joined
·
6,677 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Originally VoltStats would poll your car 4 times in a 24 hour period, then about 3 years ago that was reduced to twice per day (essentially every 12 hours), now lately I have noticed VoltStats is only polling my Volt once in a 24 hour period.

So I'm wondering if others have noticed this. I appreciate what Mike has done for the Volt community, so this is just a question.
 

·
Moderator
Joined
·
4,881 Posts
OnStar may have asked him to go to polling twice a day instead of 4 times a day. Compiled across so many vehicles, that's a lot of savings in cellular data.
 

·
Registered
Joined
·
6,677 Posts
Discussion Starter · #4 ·
OnStar may have asked him to go to polling twice a day instead of 4 times a day. Compiled across so many vehicles, that's a lot of savings in cellular data.
That's what happened 3 years ago, but now he's only polling my car ONCE in a 24 hour period.
 

·
Registered
Joined
·
140 Posts
My Volt is getting polled about twice daily on average, but it is not consistent. Some days it's once, some days it's three times, could have to do with when the car is available to respond, could be with Volt Stats, could be with OnStar. OnStar has always seemed inconsistent to me.
 

·
Registered
Joined
·
267 Posts
OnStar is having issues as of 14 hours ago. I have not been able to update the charging status on my ELR using the myCadillac app, but I am able to unlock the car remotely. Called OnStar, and there is no ETA on when it will be fixed. Voltstats has not been updated on Elroy since 12:11:39 PM CST on 10/19/17.
 

·
Registered
Joined
·
2,038 Posts
I went back to look and my car hasn't been updated since 11 am yesterday. It has always been hit or miss, though.
 

·
Registered
Joined
·
2,803 Posts
My last poll was yesterday early AM. Checking a few others on VoltStats shows the same thing. I think something is up with Onstar.
 

·
Registered
Joined
·
101 Posts
Glad to know I'm not the only one with polling issues currently... I finally got my VoltStats account set up a few days ago (had to contact Mike as one of the previous lessees had registered their(my) Volt previously, so I was locked out for a bit) and I noticed I haven't had anything polled as of yet, but I was willing to chalk it up to some Pre-Owned weirdness..:confused:
Granted I still only have remote access via the myChev. app (won't show charging, miles, etc.) after activating my OnStar promo for buying the car used, about a month ago. I was going to call them up sometime this weekend and see if I could get anything useful out of them about either issue. Maybe I'll get some note worthy news to report back?
 

·
Registered
Joined
·
2,038 Posts
Still nothing new since 11 am (CST) Thursday for me, and the line for Electric Miles Driven in a Day has disappeared from the Details page Achievement Status bar. I have seen this happen a couple times in the past, I would imagine Mike is working to fix it and finding problem after problem.
 

·
Registered
Joined
·
6,677 Posts
Discussion Starter · #14 ·
Last data pull was in the am on 10/19. I checked to see if I needed to Re-Authorize (did not). So not sure what the issue is. Hopefully Mike will weigh in.
 

·
Registered
Joined
·
26 Posts
Same here. Nothing since the 19th. The myChevrolet app on my phone has no trouble getting data.
Are you getting EV Miles on the App? Mike msg'd me back on FB telling me that because onstar is giving back 0 EV Miles his program troughs out the data thinking it's bad. Because I only registered on the 19th, I still have no data at all.
 

·
Registered
Joined
·
3,396 Posts
Oddly working fine in Canada (for once).
 

·
Registered
Joined
·
26 Posts
Hm. Not for me, in Ontario as well. For Lifetime Electric all there is in the app is -- -- and 0%. In the Since Full Charge tab it shows 2km Electric 2km total, which is correct at the moment, but it shows 99% and 0.2l/100km. How did I use 0.2 liters of gas??? Seems the problem is not geographic. If the voltstats site see's -- -- (0) for electric miles it discards the data as an error. Hope it gets sorted out soon. I'm addicted to millage watching already and I've only had the car a week!
 

·
Registered
Joined
·
3,396 Posts
Hm. Not for me, in Ontario as well. For Lifetime Electric all there is in the app is -- -- and 0%. In the Since Full Charge tab it shows 2km Electric 2km total, which is correct at the moment, but it shows 99% and 0.2l/100km. How did I use 0.2 liters of gas??? Seems the problem is not geographic. If the voltstats site see's -- -- (0) for electric miles it discards the data as an error. Hope it gets sorted out soon. I'm addicted to millage watching already and I've only had the car a week!
Those are onstar metrics. Voltstats is completely different.
When the onstar frontend often fails, voltstats continues to work fine as they're getting a feed from the database. Onstar's breaking of things doesn't affect the database.
 

·
Registered
Joined
·
36 Posts
Yes, but both the OnStrat front end and the Voltstats site both depend on OnStar polling the car. The current problem is that OnStar isn't polling the car, so neother their front end, nor Voltstats get any new data.
 
1 - 20 of 32 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top