GM Volt Forum banner

1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
62 Posts
Discussion Starter #1 (Edited)
iOS 10.3 seems to have broken CarPlay on my 2016 Volt (Update: Works fine)

I updated both my iPhone 7 and my wife's iPhone SE to iOS 10.3 yesterday, and today I plugged them both in, and CarPlay didn't work on either. I tried "Forgetting" the vehicle from the iPhone's CarPlay Settings, and it still didn't work. I can play music from it via USB as well as Bluetooth, but CarPlay seems hosed. Anybody having any luck with it?



Update: TL;DR: it worked fine the next time I tried.
 

·
Registered
Joined
·
54 Posts
I updated both my iPhone 7 and my wife's iPhone SE to iOS 10.3 yesterday, and today I plugged them both in, and CarPlay didn't work on either. I tried "Forgetting" the vehicle from the iPhone's CarPlay Settings, and it still didn't work. I can play music from it via USB as well as Bluetooth, but CarPlay seems hosed. Anybody having any luck with it?
I have not had any trouble with 10.3 on my iPhone 6s. CarPlay has been flawless with all the beta versions to the release version yesterday.
 

·
Registered
Joined
·
20 Posts
It's working for me...noticed that the upper left corner of the screen has icons for (I believe) the last three apps used, rather than just one icon.
 

·
Registered
Joined
·
6 Posts
It also works fine on my 5S, and it seems that it's a bit snappier (yeah, that old chestnut lol). I did also notice the last 3 icons on the left instead of one, which is a decent improvement. But I have a 2017, so maybe your software needs updating?

Other than that, I did have a weird incident on a road trip a couple of weeks ago where Car Play refused to work on my wife's 6S because it probably got confused when we both plugged in our phones at nearly the same time. Restarting the car didn't fix it right away. But the next day, it started to work again, and has worked fine since!
 

·
Registered
Joined
·
3,468 Posts
No idea, just one possibility, I recall the MY16 did have an infotainment re-flash, have you verified you have had that flash done? Not sure if you can call the service dept and have them look it up...
 

·
Registered
Joined
·
62 Posts
Discussion Starter #6
Thanks for the feedback everyone - I'll try it again tonight - hopefully it was just a fluke. If not, I'll look into the infotainment update. I thought I got that already, but maybe not...
 
1 - 7 of 7 Posts
Top