GM Volt Forum banner

1 - 13 of 13 Posts

·
Registered
Joined
·
532 Posts
Discussion Starter #1 (Edited)
When I first got the vehicle, I noticed that when plugging in, the horn chirps to indicate charge has commenced.

Now it's completely gone. Silent. Not sure what happened. Vehicle setup shows charge feedback setting as ON.

Anyone else have this issue?

Cheers
 

·
Premium Member
Joined
·
14,156 Posts
Does it charge OK? If so then my guess is that somehow the volume has been turned down. (Not sure what MY you have).
 

·
Registered
Joined
·
532 Posts
Discussion Starter #3
I have a 2017 MY....it charges fine as far as I can tell It's always full in the mornings.

About the volume...is there a volume setting for external feedback?
 

·
Registered
Joined
·
52 Posts
Did you disable the low speed artificial vehicle sound (by disconnecting/disabling a fuse)? The same module that produce the artificial sound is responsible for charge feedback beeps. Check the operation of the module, it should emit a sound when in D (roll your window down and listen for the noise towards the front of the vehicle). The module may have gone bad.
 

·
Registered
Joined
·
532 Posts
Discussion Starter #5 (Edited)
Did you disable the low speed artificial vehicle sound (by disconnecting/disabling a fuse)? The same module that produce the artificial sound is responsible for charge feedback beeps. Check the operation of the module, it should emit a sound when in D (roll your window down and listen for the noise towards the front of the vehicle). The module may have gone bad.
Are you sure they are on the same circuit? The manual doesn't mention anything related to charging feedback and pedestrian warning fuses being the same. What amperage is that fuse? I'll take a look.
 

·
Registered
Joined
·
1,205 Posts
On Gen1, a double beep when plugging in meant charging would be delayed using the time of use schedule. Is that the same on gen2? If so, perhaps delayed charging got changed? It would still single beep though so maybe it is something else.
 

·
Registered
Joined
·
532 Posts
Discussion Starter #7
On Gen1, a double beep when plugging in meant charging would be delayed using the time of use schedule. Is that the same on gen2? If so, perhaps delayed charging got changed? It would still single beep though so maybe it is something else.
Yeah it did that as well when it worked. I'm wondering if it has anything to do with the fuse? Can anyone confirm the F5 fuse is 10 Amps?
 

·
Registered
Joined
·
871 Posts
I never heard a double-chirp on mine; only a single chirp. I haven't heard it since last November, though, as that's when I disconnected my artificial noise generator ;)
 

·
Registered
Joined
·
95 Posts
I can confirm that the F5 fuse is 10 amps. The charging chirp and the pedestrian warning audio is on the same fuse. Pull the fuse and you kill both.
Yep, I concur. Same on mine.
 
1 - 13 of 13 Posts
Top