GM Volt Forum banner

1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
9 Posts
Discussion Starter #1
Purchased my 2013 Volt new. It has mostly been trouble free. Lately, I have been having intermittent heating issues, no heat and cold air from the vents. Heater on HI and on comfort mode. Auto defog off. The cold icon is on, no heat icon. Outside temp is 40F. When I turn on defrost, there is no vent change. A few years ago, someone on this forum suggested pulling the F5 fuse (HVAC) on the driver's side instrument panel to reset the HVAC. It worked when I tried it back then. It worked again, however, it is happening more frequently and every time I pull the F5 fuse, things go back to normal. The car is out of warranty. When the heat icon is on, I get heat. Any ideas aside from pulling the fuse.
 

·
Registered
Joined
·
3,621 Posts
What happens if you crank up the heat setting to max ie at what higher setting does the icon come on ?
 

·
Registered
Joined
·
9 Posts
Discussion Starter #3
When I have this heat issue, no matter what heat settings I try, I can not get the heat icon to come on. The touchscreen does reflect the different settings I try, but still no heat icon and heat. The fan will change speed from both the touchscreen and the up/down button. The vents shows the different inputs but does not change. The cold icons comes on and cool air comes out of the vent. The car still has the original AGM 12v battery in it so maybe there is something going on with it. Where I live, there are hardly any Volts. Not to disparage the certified Volt mechanics around here, but it seems that there is hardly any experience level with the car.
 

·
Registered
Joined
·
1,371 Posts
Purchased my 2013 Volt new. It has mostly been trouble free. Lately, I have been having intermittent heating issues, no heat and cold air from the vents. Heater on HI and on comfort mode. Auto defog off. The cold icon is on, no heat icon. Outside temp is 40F. When I turn on defrost, there is no vent change. A few years ago, someone on this forum suggested pulling the F5 fuse (HVAC) on the driver's side instrument panel to reset the HVAC. It worked when I tried it back then. It worked again, however, it is happening more frequently and every time I pull the F5 fuse, things go back to normal. The car is out of warranty. When the heat icon is on, I get heat. Any ideas aside from pulling the fuse.
When things go bad, what’s the kWh draw do?
 
1 - 4 of 4 Posts
Top