GM Volt Forum banner

2012 Service High Voltage Charging System

1093 Views 15 Replies 7 Participants Last post by  Rhepler
Handwriting Font Material property Parallel Paper

Font Parallel Paper Paper product Rectangle

Font Paper Document Parallel Handwriting





Howdy!

I’m posting as a last ditch effort to help before I have the dealership drop the battery in my poor Volt. I have a 2012 with the Service High Voltage System message for about 1 month now. The car drives fine, battery doesn’t charge (it does regenerate a little just from normal regen braking — not sure if that makes a difference). I had the same message last year in December which was resolved by updating the BECM. I took it to the dealer and basically he said he needs to drop the battery in order to diagnose. He said this after all of his initial diagnostic tests didn’t show the root cause of the problem. The biggest thing according to the mechanic is that the “insulation resistance test” is showing 0.0 kohm.

I had him replace the coolant level sensor and that did nothing. The cost for just the labor to drop the battery is over $1k so I’m hoping someone else has an answer that doesn’t involve that.

I’ve attached some reports from the dealership. Thanks so much for all the input!

P.S. I had a Volt tech from another group tell me that if the insulation test was actually 0.0 kohm, the car wouldn’t even start. The mechanic ran the test twice and came back 0 both times.
1 - 1 of 1 Posts

· Registered
2015 Red Volt
Joined
·
2,291 Posts
  • Like
Reactions: saltsman
1 - 1 of 1 Posts
Top